Aksaray Üniversitesi (ASÜ) üst yönetiminin, öğrencilerin sorunlarının ilk ağızdan dinlenilmesi, önerilerinin alınması ve ortak akıl süreçlerine katılımlarının sağlanması amacıyla düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği “İkindi Çayı Buluşmaları” devam ediyor.
- 10-15 Yıl Sonra Öğrencilerimiz Buralarda Görev Yapacak -
Farklı okullarda eğitim-öğretim gören öğrencilerin katıldığı buluşmalar, sembolik de bir değeri olması bakımından Senato Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Senato Salonu’nun üniversiteyi ve öğrencileri yakından ilgilendiren kararların alındığı bir mekân olduğunu belirterek, “Burada 10-15 yıl sonra öğrencilerimiz yönetici olarak görev yapacaklar. Onların şimdiden bu mekânı görmelerinin ve yönetme süreçlerine dâhil olmalarının önemli olduğu kanaatindeyiz. Bu nedenle öğrenci buluşmalarımızı Senato Salonu’nda gerçekleştiriyoruz” dedi.
- Bu Toplantılar Ortak Aklı İşletme Bakımından Çok Değerli -
ASÜ üst yönetiminin uzunca bir süredir hem öğrencilerle hem de akademik ve idari personellerle benzeri buluşmalar ve toplantılar yaptığını anımsatan Rektör Şahin, “Araya herhangi bir mesafe koymadan yaptığımız toplantılar hem beklentileri anlama hem meselelere nasıl bakıldığını görme hem de ortak aklı işletme bakımından çok önemli. Biz, Üniversitemizin tüm bileşenleriyle iş birliği içinde çalışıyor ve geleceğe ilişkin yol haritasını hep beraber çiziyoruz. Bundan da son derece memnun oluyoruz. Çünkü ortak aklın, sorunların gerçek anlamda anlaşılması ve çözülmesi açısından çok önemli bir unsur olduğuna inanıyoruz” dedi.
- Öğrencilerimiz Bizim Göremediklerimizi Gören Gözlerdir -
Kampüste gerek eğitim-öğretim gerek araştırma gerekse sosyal ve kültürel bakımından çok farklı çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmaları en isabetli şekilde kurgulamaya gayret gösterdiklerini kaydeden ASÜ Rektörü, “Bizler, üniversite yöneticileri olarak insanız ve elbette hatalar yapabiliriz. Ama asla sistematik hatalar yapmıyoruz. Gördüğümüz ve bize gösterilen tüm aksaklıkları samimiyetle düzeltiyor ve her yorumun çok kıymetli olduğunu biliyoruz. Üniversitemizde öğrencilerimizi bizlerin görmediklerini gören, fark edemediklerini fark eden gözler olarak değerlendiriyoruz” dedi.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Prof. Dr. Engin Deligöz ve Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş’ın da katıldığı programda öğrenciler, yeşillendirme, sosyal etkinlikler, laboratuvarlar ve akademik ortamlar başta olmak üzere, kampüsün geneline dair izlenimlerini paylaştı.